De fyra eftersökta männen krockade in i rondellen vid Lugnet i Falun och försvann sedan till fots i olika riktningar. Foto: Jennifer Howgate/SVT

Fyra män eftersöks i Falun – misstänks ha stulit en bil i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män i 20-25-årsåldern eftersöks av polis efter en kort biljakt i Falun under måndagen. En av männen misstänks ha burit en kniv på en restaurang. När polis kom till platsen körde männen iväg i ett stulet fordon.

Polis larmades initialt till en restaurang i Falun under eftermiddagen efter larm om att en av männen burit runt på någon typ av kniv.

– Vi larmades till restaurangen men när vi kom dit försökte de fyra männen lämna platsen i bil, säger Gabriel Henning, presstalesperson vid polisen region Bergslagen.

Bilen var efterlyst

Det visade sig senare att personerna körde runt i en efterlyst bil från ett tidigare brott i Stockholm. Där personerna enligt Stockholmspolisen ska ha rånat till sig bilen med hjälp av pistolliknande föremål.

– Vi har väldigt lite information om vad som hänt i Stockholm. Det vi vet är att bilen är stulen i Spånga, säger Gabriel Henning.

De fyra männen krockade kort därefter in i rondellen vid Lugnet i Falun och försvann sedan till fots i olika riktningar.

– Än så länge är ingen gripen. Vi söker i området med hundpatrull och helikopter, säger Gabriel Henning.

Finns det någon fara för allmänheten?

– Nej, men man ska inte agera själv om man ser någon som uppför sig märkligt. Det bästa är att kontakta oss, säger polisens presstalesperson.

Polis har sökt med hundpatrull och helikopter i området kring rondellen vid Lugnet under måndagen. Vid 21-tiden trappades insatsen ned. Foto: Jennifer Howgate/SVT

Polisen vill ha in iakttagelser från allmänheten som kan hjälpa i sökandet. Männen misstänks för brott mot knivlagen och det kan bli aktuellt med fler rubriceringar.

Trappar ned sökandet

Vid 21-tiden började polisen trappa ned den stora sökinsatsen.

– Om vi får in fler uppgifter kan vi komma att återuppta sökandet, säger Gabriel Henning.

Om allmänheten ser personerna ombeds man ringa 112. Om man har gjort noteringar som kan vara av intresse i sökandet uppmanas man kontakta 114 14. Läs mer om signalementen på polisens hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer