Markägare menar att skadorna är tillräckligt omfattande att de nu ska polisanmäla händelsen. Foto: Privat

Fyrhjulingar förstörde skogsmark norr om Sälen – polisanmäls

Uppdaterad
Publicerad

Skogsmark kring Sörsjön och Nornäs, norr om Sälen, förstördes i helgen efter att ett gäng med fyrhjulingar varit ute och kört i områdena. Markägare menar att skadorna är så pass omfattande att händelsen nu polisanmäls.

– Det är bedrövligt, det förstör för alla som vill ha skoter- och terrängkörning kvar i Sverige, säger Oskar Thomér som är med i Sörsjöns skoterklubb.

Han var en av dem som upptäckte skadorna efter fyrhjulingars framfart. Därefter har länsstyrelsen varit på plats för att dokumentera skadorna.

Förbjudet att köra fyrhjuling i skogen

Det är nämligen förbjudet enligt terrängkörningslagen att köra fyrhjuling i skogen – även om det finns dispens att söka – och skadorna kommer nu polisanmälas av bland annat BillerudKorsnäs som är markägare.

– Vi lägger ner mycket kraft och energi på att just undvika marksakador i samband med skogsbruksåtgärder. Så det här ser ser vi allvarligt på och kommer polisanmäla, säger Per Funkquist på Billerud Korsnäs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.