Samling för kyrkan kommenterar Federleys comeback. Foto: SVT & Faktabruket

Samling för kyrkan kommenterar Federleys comeback: ”Ingen har reagerat negativt”

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C) lämnade alla sina politiska uppdrag när det blev känt att hans tidigare sambo dömts för flera grova sexuella övergrepp mot barn. Nu ger han sig in i kyrkopolitiken.

– När vi gjorde utskicket för två veckor sedan så är det ingen som inkommit med negativ kritik, allt har gått i sin ordning, säger Gustav Wallheden (M), ordförande i nomineringskommittén Samling för kyrkan.

Federley säger till P4 Dalarna att kyrkan varit ett stöd för honom när han mått dåligt och till höstens kyrkoval gör han comeback som ett sätt att ge tillbaka, förklarar han.

Efter att ha anmält sitt intresse finns Federley nu med på den gemensamma borgerliga listan till kyrkovalet i Gagnef pastorat, men inte som centerpolitiker utan den här gången för samling för kyrkan i Gagnef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.