Gävle kommun erbjuder aktiviteter för nyanlända

Uppdaterad
Publicerad

Nya svenskar får nu testa på olika kultur- och fritidsaktiviteter i Gävle kommun. Det handlar om kanotpaddling, konst och fiske i Gavleån.

De nyanlända får samhällskunskap inom olika områden och Kultur & fritid visar på vad man kan göra på sin fritid i Gävle kommun och speciellt sommartid.

I år deltar 450 personer med 11 olika språk.

– Det blir aktiviteter på olika platser i vår kommun. Vi når nya målgrupper och det är positivt att satsa på hela familjen, säger Charlotte Holmsten, fritidssamordnare vid Kultur & fritid.

Deltagarna kommer bland annat att besöka friluftsområdet Hemlingby, paddla kanot i Smörnäs, fiska i Gavleån och se på utställning på Gävle Konstcentrum och prova på olika hantverk i Skaparbyn i Hedesunda.

Syftet är att under två veckor 26-27 visa på olika platser och verksamheter i kommunen för att familjerna senare ska kunna återkomma och delta.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.