Gävle – Ryggbesvär inte arbetsskada

Uppdaterad
Publicerad

Kammarrätten i Sundsvall ger Försäkringskassan i Gävle rätt mot en man i 50-årsåldern som fick rätt till livränta för besvär i rygg, axlar och knän.

Mannen har i många år arbetat som bland annat flyttkarl och stenläggare och ville ha sina ryggbesvär klassade som arbetsskada.

Försäkringskassan sa nej till livränta med motiveringen att det inte är klarlagt att det är just mannens arbetsuppgifter med tunga lyft som resulterat i ryggbesvär.

Mannen överklagade till länsrätten som gav honom rätt till livränta som täcker hela inkomstbortfallet för perioden december 2004 till mars 2007.

Nästa instans, kammarrätten går dock på Försäkringskassans linje och river upp länsrättens beslut och fastställer kassans beslut att mannen inte har rätt till livränta för sina ryggbesvär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.