Foto: Arkivbild

Glada Hudikgymnasiet startar ekonomiprogram

Publicerad

Skolinspektionen har beviljat friskolan Glada Hudikgymnasiet att starta Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi och juridik.

Skolinspektionen motiverar sitt beslut med ”att etableringen inte skulle innebära några påtagligt negativa följder för Hudiksvalls Kommun.”

– Vi är glada över beslutet och att Skolinspektionen tittade på ärendet i sak och inte gått på kommunens linje, säger VD:n Anita Westerberg i ett pressmeddelande.

– Jag tror också att våra resultat spelat en stor roll för Skolinspektionens beslut. Att vi är ett nationellt föredöme och utsedd till en av Sveriges bästa skolor genom en anmärkningsfri rapport av Skolinspektionen och SIQ.s utmärkelse; Bättre skola 2009. Det i kombination med att 97% av de som tog studenten i våras, har behörighet till högskola, fortsätter Anita Westerberg.

Glada Hudikgymnasiet kommer starta Ekonomiprogrammet hösten 2014 och ser fram emot att erbjuda ytterligare ett högskoleförberedande program, tillsammans med Estetiska och Samhällsprogrammet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer