Polisen genomför en brottsplatsundersökning dagen efter rånet. Foto: Gunilla Wikström/SVT

Grovt rån mot butik i Hosjö – gärningsperson hotade kunder och personal

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen vid 19:30 larmades polisen om ett rån på en livsmedelsbutik i Hosjö i Falun. Gärningspersonen hotade personal och kunder och försvann sedan från platsen. Nu letar polisen intensivt och efterfrågar tips från allmänheten.

– Vi har väldigt mycket resurser på plats. Ingen är misstänkt i nuläget, säger Sophia Jiglind, presstalesperson i polisregion Bergslagen klockan 22.

Insatsen kommer fortsätta under kvällen och natten med flera utredningsåtgärder, däribland vittnesförhör. Den misstänkte ska ha hotat personer på plats med ett knivliknande föremål och fått med sig kontanter från butiken.

Ingen person ska ha skadats i samband med rånet. Polisen är intresserad av iakttagelser från personer som rört sig i området kring Centralvägen i Hosjö runt 19-tiden på tisdagskvällen och framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.