Gruvbolag säger upp personal

Uppdaterad
Publicerad

Gruvbolaget Nordic Iron Ore säger upp sina sex anställda geologer och ingenjörer

Det är vid gruvorna i Blötberget och Håksberg i Ludvika kommun, som de sex antällda jobbar idag. De arbetar med projektet att bryta järnmalm av hög kvalitet.

Orsaken till uppsägningen är att bolagets fasta kostnader måste minska, säger bolagets VD Christer Lindqvist till SVT Nyheter Dalarna.

– Det är en beredskapsåtgärd, vi anpassar våra fasta kostnader och går ner på rörliga kostnader istället. Vi måste säkra den fortsatta finansieringen.

Då efterfrågan på högvärdig järnmalm har ökat i världen så tror bolagets VD att man ska kunna få investerare att satsa på verksamheten och att projektet därför inte ska vara hotat.

– Vårt projekt och den produkt som kommer ur det här är håller världsklass, och det är större efterfrågan än vad som finns till utbud. Vi ligger rätt till och har bättre förutsättningar än andra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer