Foto: arkiv

Gullberg ny chefredaktör för Gefle Dagblad

Uppdaterad
Publicerad

Idag arbetar Anna Gullberg som kanalchef för Sveriges Radio Dalarna och har tidigare varit utvecklingschef och stf ansvarig utgivare på Dalarnas Tidningar.

Idag meddelade koncernen Mittmedia att 43-åriga Anna Gullberg blir ny chefredaktiör på Gelfe Dagblad. Gullberg har tidigare arbetat på Dalarnas Tidningar som även ingår i Mittmedia.

– Jag ser fram emot att få återvända till Mittmedia som ju är inne i en explosiv utvecklingsfas. Jag tror på journalistikens framtid. För mig är plattformen oviktig, distributionskanaler kommer och går, men människors behov av nyheter som begripliggörs och sätts i ett sammanhang består, säger Anna Gullberg i ett pressmeddelande.

Gefle Dagblad har i dag 39 redaktionella medarbetare. I den gemensamma sportredaktionen tillsammans med Arbetarbladet finns 7 sportmedarbetare.

– Anna Gullberg arbetar med stor fingertoppskänsla nära sin publik och hon är en modig publicist som verkligen brinner för den lokala journalistiken, säger AnnaKarin Lith, redaktionell chef, MittMedia i ett pressmeddelande.

Anna Gullberg tillträder 1 november.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.