SVT:s reporter mötte upp mäklaren Carl Gustén för att få svar på hur han tänker kring att sälja ett ruckel.

Han sålde huset som saknar allt – med en ovanlig bostadsannons

Uppdaterad
Publicerad

Det finns bostadsannonser och så finns det bostadsannonser. Carl Gustén är mäklaren som tog sig an en bostadsförsäljning genom en ovanlig annons – som väckt stor uppmärksamhet.

– Jag har varit brutalt ärlig, säger Carl Gustén om det objekt som han nu har sålt i Söderbärke.

Huset beskrevs bland annat som ”ett renoveringsobjekt utöver det vanliga där det tunga artilleriet måste fram” och ”Du som gillar nytt laminatgolv och lite nya fräscha tapeter ska överhuvudtaget inte komma hit.”

Till huset hör också en ruin och en gammal lada. “Ladan är bra ventilerad då en vägg i stort sett saknas. Här har i alla fall någon smackat upp en ny elcentral”.

– Jag har fått sms och mejl från folk som tycker att det har varit århundradets annons men jag vill också rikta mig till seriösa spekulanter så att de verkligen ska förstå hur omfattande detta projekt är, sa Carl Gustén till SVT när huset låg ute till försäljning.

Huset är nu sålt för 290 000 kronor efter budgivning.

Följ med till huset genom att klicka på videon!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostadsmarknaden i Dalarna

Mer i ämnet