Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”När det är slut på den här femårs-perioden då tror jag att jag ska lägga av” – hör Verner Olsson i videon om hur han tänker om jobb framöver. Foto: Patrik Qvicker/SVT

Åkaren från Rörbäcksnäs vägrar sluta trots 60 år bakom ratten – tänker jobba fem år till

Uppdaterad
Publicerad

Verner Olsson är 82 år och har varit åkare i mer än 60 år. Men han fortsätter att jobba varje dag och räknar med att hålla på i ytterligare fem år.

– Det här är en livsstil, säger han.

Verner Olsson bor i byn Löten utanför Rörbäcksnäs och startade sin verksamhet 1962. Med åren har han haft bilverkstad, varit bilbärgare, maskinförare och lastbilschaufför.

Spindel i nätet i Sälenfjällen

Och 82-åringen skulle kunnat vara pensionär sen mer än 20 år. Men han fortsätter ändå att jobba varje dag. Numera är han lastbilschaufför på heltid och är ofta spindeln i nätet i det omfattande byggandet i Sälenfjällen.

– Det är många av mina jämngamla som slutar arbeta och som snabbt faller ifrån. Jag vet inte vad jag skulle ta mig till om jag inte fick jobba, säger Verner Olsson.

Förnyat förarbeviset

Han har precis fått ett läkarintyg och förnyat förarbevis så nu kan han fortsätta köra i fem år till, fram till 87-årsdagen.

– Men då lägger jag av, säger Verner Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.