Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Här är några av fusken med adresser som upptäckts i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

I Borlänge har kommunen under ett år samarbetat med Skatteverket för att komma till rätta med falsk folkbokföring. Här berättar socialchefen om några typer av felaktigheter man upptäckt under året som lett till att personer till exempel fått pengar utbetalda som de inte skulle ha rätt till.

Under året har man i Borlänge upptäckt olika typer av brottslighet med falsk folkbokföring i kommunen. På straffskalan finns både böter och fängelsestraff.

– Det är viktigt för hela trovärdigheten till de system vi har. De som har rätt till bistånd ska ha rätt till bistånd och de som inte har det ska inte sova så gott på natten, utan de ska veta att vi tar tag i det, säger socialchefen Tomas Ahlin i Borlänge.

Andrahandsuthyrning utan tillstånd från hyresvärden är ett av de problem som uppdagats – i videon listar Tomas Ahlin tre andra adressfusk som upptäckts i kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.