Bo Brännström (L) berättar varför det behövs ett nybygge för en halv miljard. Foto: SVT

Här är nybygget som ska ge Dalarna bättre intensivvård

Uppdaterad
Publicerad

En halv miljard kronor, sex våningar högt och med utrymme för ny teknisk utrustning – så ser planerna ut för det nybygge som bland annat ska ge bättre intensivvård till länets svårast sjuka. Ett bygge som ska placeras ovanpå Falu lasaretts akutmottagning.

– Huvudsakligen är det Iva men sedan kommer vi också installera en betydligt större magnetkamera som är väldigt tung och har omfattande strålning så den är ett specialfall att få in i ett hus, säger Bo Brännström (L), fastighetsnämndens ordförande.

Under onsdagen fattade fastighetsnämnden beslut om det omfattande nybygget. Frågan kommer inte tas upp i regionfullmäktige men hälso- och sjukvårdsnämnden behöver ta beslut om att de kan betala hyran – vilket de enligt Bo Brännström har lovat att de kan göra.

Bygget beräknas kosta en halv miljard och ska påbörjas när det har upphandlats. Någon gång vid 2024 tror nämndens ordförande att lokalerna ska kunna tas i bruk.

– Det här har verksamheten önskat sig i 10 år så det är på tiden att det kommer igång, säger Bo Brännström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.