SVT:s reporter bjuder på dansshow i Rapport

Uppdaterad
Publicerad

När Rapports programledare Lisbeth Åkerman lämnade över till Falun stod SVT:s reporter Gunilla Wikström och diggade till musiken, helt ovetandes om att hela svenska folket kunde se henne.

Under invigningen av skid-VM i Falun skulle SVT Gävledalas reporter Gunilla Wikström delta direkt i Rapports 19:30-sändning på onsdagskvällen. Men allt gick inte som det var tänkt.

”Inte många som har dansat i Rapport”

Istället för en direktrapport om stämningen på invigningen bjöd Gunilla Wikström – ovetandes – på en sånguppvisning då hon nynnade med i musiken precis när kamerorna klippte till henne. Gunilla Wikström bjöd dessutom även tittarna på en dansuppvisning.

– Det var ju inte meningen, men det känns helt fantastisk, det är inte så många som dansat i Rapport, säger en glad Wikström till SVT Gävledala efteråt. 

”Kan inte stå still när Miss Li spelas”

Det var under borlängeartisten Miss Lis framträdande som kamerorna klippte till Gunilla som inte kunde låta bli att digga till musiken.

– När jag hör Miss Li kan jag bara inte stå still, säger Gunilla Wikström.

Programledaren Lisbeth Åkerman hämtade sig snabbt efter den oväntade uppvisningen från reportern och förklarade att Gunilla nog inte hörde Stockholm genom all musik. Istället för att fortsätta få kontakt med Gunilla gick Lisbeth då direkt till vädret och frågade om vilket väder VM-åkarna kan vänta sig.

Gjorde ett sista försök

Efter vädret gjordes ett sista försök att få kontakt med teamet i Falun, då med bättre resultat. Gunilla stod redo och kunde ge en kort rapport från invigningen i Falun där bl.a. Calle Moraeus, Miss Li, Mando Diao, Keohane deltog i showen.

– Det var en stämningsfull och lugn invigning, men jag hade velat ha fler låtar med drag i, så jag kunde dansa mer, säger Wikström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

VM-snackis

Mer i ämnet