Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se mer om förberedelserna för bygget av nya väg 50.

Här förbereds bygget av nya väg 50 i Ludvika

Uppdaterad
Publicerad

Under sommaren ska nya väg 50 genom Ludvika börja byggas. Nu förbereds det inför projektet där bland annat flera fastigheter måste rivas.

Den befintliga vägen genom Ludvika ska i projektet  bli en lokalgata, som separeras från den nya vägen. Projektet innebär förutom den nya vägen också förändringar kring resecentrum.

Fastigheter rivs för att göra plats

I ett tidigare skede revs ett antal fastigheter mellan Grängesbergsvägen och järnvägen där den nya vägen ska byggas. I dagarna rivs fler fastigheter väster om Valhallavägen för att göra plats åt den nya vägen.

– Det är aldrig roligt att behöva ta bort fastigheter och andra byggnader som personer vill ska stå kvar och ser ett personligt värde i. Men om vi ska kunna utveckla våra vägar och trafikmiljöer för bättre framkomlighet och ökad trafiksäkerhet behöver vi ibland skapa utrymmen om de inte redan finns. Det gäller framför allt i tätortsnära områden, som här längs väg 50, säger Patrick Svärd, projektledare på Trafikverket.

Se mer om bygget och förberedelserna i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer