Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur kommer det sig att de åkte Öppet spår tillsammans, och vad pratade de om? Hör Micael Bydén, Sveriges överbefälhavare, berätta i klippet. Foto: Hannes Forssell/SVT

Här går Sverige, Norge och Finlands försvarstoppar i mål – efter nio mil på skidor

Uppdaterad
Publicerad

Några timmar innan Ungerns parlament sade ja till Sveriges Natoansökan gick Sverige, Norge och Finlands högsta militärer i mål i Mora – efter nio mil tillsammans i Öppet spår.

De tre försvarscheferna Timo Kivinen, Eirik Kristoffersen och Micael Bydén genomförde de nio milen tillsammans och gick i mål på samma tid –07:15:53.

– Det har varit helt fantastiskt, säger Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén.

Sverige och Nato

Nato ett av samtalsämnena

Enligt honom har samtalsämnena under dagen mellan Sälen och Mora bland annat handlat om att Sverige snart är medlem i Nato.

–Jag hoppas att i slutet av den här veckan, eller senast i början av nästa, vara i Bryssel och hissa den svenska fanan utanför Nato-högkvarteret. Det är på tiden nu. Vi är så redo, säger MIcael Bygdén.

I klippet: ”Det här är värt att försvara” – SVT träffade Sveriges överbefälhavare efter målgången i Mora.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverige och Nato

Mer i ämnet