Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det började röra sig i skogen” – kolla in när björnfamiljen kommer på besök utanför Enviken. Foto: Privat

Här gräver ”Lill-Baloo” i myrstacken vid stugan i Grytån

Uppdaterad
Publicerad

De hade hört att det fanns björn i området men inte sett någon under de 15 år de haft sommarstuga. Men på torsdagskvällen dök tre stycken upp på en gång på Isabelle Söderbergs föräldrars gård utanför Enviken.

– Det var väldigt häftigt att se live, men vi kommer att ha hundarna kopplade ett tag nu kan jag säga, säger Isabelle Söderberg som var i föräldrarnas stuga i Grytån när björnfamiljen dök upp.

Dagen innan hade komposttunnor välts i närheten och björnspillning hittats, så de anade att det kunde finnas björn i området. På torsdagskvällen nära skymningen dök de tre björnarna upp.

– Jag såg hur det började röra sig i skogen och så kom mamman och ungarna efter, berättar Isabelle.

”Häftig upplevelse”

Björnarna gick runt på tomten, tillbaka till samfällighetens soptunnor och tillbaka till stugtomten igen, där det finns tre myrstackar.

– De gick runt till alla tre och gick verkligen på och grävde kraftigt.

– Det var en häftig upplevelse, men man känner sig begränsad nu med barn och hundar. Det kommer att vara lite obehagligt att vara ute framöver, säger Isabelle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.