Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Först skulle hon komma, tvingades sen ställa in, men dök plötsligt upp ändå – statsminister Magdalena Andersson invigde den nya fordonsutbildningen på Karlfeldtgymnasiet i Avesta. Foto: Audrey Erath/SVT

Här inviger Magdalena Andersson ny fordonsutbildning i Avesta

Uppdaterad
Publicerad

I nyrenoverade lokaler slår nu Karlfeldtgymnasiet i Avesta upp portarna för en ny inriktning på fordonsprogrammet, till personbilsmekaniker med el- och hybridkompetens. På måndagen invigdes utbildningen av statsminister Magdalena Andersson.

Tio elever i årskurs två på fordonsprogrammet har valt den nya inriktningen till personbilsmekaniker som håller till i en nyreonverad bilhall på 800 kvadratmeter.

– Eleverna kommer bland annat få fördjupade kunskaper kring el- och hybridbilar, vilket gör att de snabbare kommer kunna börja jobba med det här efter studenten, säger Mattias Öberg, biträdande rektor på Karlfeldtgymnasiet.

Elbilar i Dalarna

Samarbete ska lättare leda till jobb

Karlfeldtgymnasiet samverkar med Avestas fordonsföretag, inte bara kring elevernas 15 veckor långa praktik, utan även kring innehållet i själva utbildningen.

– Vi gör det för att kunna ligga rätt i själva utbildningen, för att eleverna lättare ska kunna få jobb sen efteråt, Mattias Öberg, biträdande rektor.

I klippet: Varmkorv, selfies och bandklippning – här inviger Magdalena Andersson Karlfeldtgymnasiets nya fordonsutbildning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elbilar i Dalarna

Mer i ämnet