Hör varför det är viktigt att alternativ till familjejularna behövs. Verdandi är en av frivilligorganisationerna som öppnar dörrarna i helgerna. Foto: Bodil Ljungberg, SVT

Här kan alla som vill ha sällskap fira jul

Uppdaterad
Publicerad

Den som inte vill ska inte behöva sitta ensam på julen. Så resonerar föreningen Verdandi som under helgen erbjuder både julmat och gemenskap till Borlängeborna.

Helgdagarna framöver är väl förberedda i lokalen på Allfarvägen i Borlänge. Med hjälp av ideella insatser har det rullats både köttbullar och lagts in sill. Nu är det bara gästerna som saknas.

– På julafton och juldagen brukar vi vara mellan 75 och 100 personer här i lokalen, säger Margot Grälls Anjou, ordörande Verdandi Bullermyren.

Hon menar att behovet av gemenskap är stort oavsett vilken tid vi lever i och alla är välkomna, både medlemmar i föreningen och vem som helst som vill ha sällskap.

– Gemenskap är huvudingrediensen i vår verksamhet, vi bjuder in alla och hoppas särskilt att de som lever i social utsatthet tar chansen att komma hit.

Partipolitiskt och religiöst obunden organisation som arbetar med opinionsbildning, kamratstöd och nätverksarbete och organisering av utsatta grupper till kamp för bättre villkor.

  •  Mot fattigdom
  •  Mot missbruk
  •  För en generell och solidarisk välfärdspolitik
  •  Mot rasism, främlingsfientlighet och homofobi
  •  För jämställdhet

Källa: verdandi.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer