Isen är 3-5 cm tjock och spolas vid behov. Foto: Niklas HagmanVisa alla (3)
Visa alla (3)

Här kan du åka skridskor på löparbana

Publicerad

I Avesta har en 400 meter lång skridskobana spolats upp på Avestavallen. Banan används sommartid för löpning och friidrott. Skridskobanan är öppen för alla.

– Jag tyckte det var en bra idé och ville testa, säger Avesta kommuns fritidskonsulent Benny Andersson på Avesta kommuns webbplats. Han hade hört om liknande satsningar i Hudiksvall och Sundsvall och ville prova att spola en bana i Avesta.

Ingen puck och klubba

I anslutning till banan har en grill ställts fram och det finns kol och ved för den som vill grilla något i samband med skridskoturen. Banan är bara tänkt för skridskoåkning och därför tillåts ingen användning av puck och klubba på banan.

Förstärker med ismaskin

Isen är mellan 3-5 cm tjock och 80 kubik vatten har gått åt för att spola upp den. En ismaskin kommer att användas för att förstärka isen när det behövs.

– Vi får se hur länge den håller, så länge det är kallt på nätterna ska det nog fungera bra, säger Conny Bivesjö, vaktmästare på Avesta kommun på kommunens webbplats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer