Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Nu gäller det att få till resten av finansieringen” – hör om Sälens IF:s jättesatsning, och när projektet förhoppningsvis kan vara klart. Foto: Sofie Lind/SVT

Här ska Dalarnas nordligaste konstgräsplan byggas

Uppdaterad
Publicerad

Den nordligaste konstgräsplanen i Dalarna ska byggas strax söder om Sälen i samband med ett större upprustningsprojekt av idrottsplatsen Tjärnheden. Projektet stöttas nu av Allmäna arvsfonden som ger miljonbidrag till två dalaföreningar.

– Vi bygger för hela bygden, säger Lars Habing som är sportchef vid Sälens IF.

Allmänna arvsfonden har i år delat ut fullt pott i lokalt stöd till två projekt i Dalarna, på sex miljoner kronor vardera. Det ena är idrottsplatsen i Sälen och det andra är bygget av en aktivitetspark i betong för barn och unga i Säter, ett projekt som drivs av föreningen Säters udda sporter.

Viktig satsning i Sälen

Sälens IF firade 100 år förra året och satsningen med bland annat konstgräsplan är viktigt för klubben.

– Det gör att vi bland annat kan börja spela fotboll tidigare och även avsluta senare, berättar Lars Habing på Sälens IF.

Mer pengar ska satsas

Totalt sett beräkas projektet kosta drygt 20 miljoner kronor.

– Nu ska vi få till resten av finansieringen också, säger Lars Habing.

Ny konstgräsplan och löparbanor – se mer i klippet om vad som ska rustas upp på Tjärnheden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.