• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se mer i videon från inspelningen av tv-serien som delvis spelats in i centrala Älvdalen – eller ”Granås” som byn kommer heta i serien. Foto: Sofie Lind/SVT

Här spelas nya polisserien Glaskupan in i Älvdalen

Publicerad

Just nu pågår inspelningen av en tv-serie kallad ”Glaskupan” i centrala Älvdalen.

Men mycket kring inspelningen på plats är dock fortsatt hemligt.

Flera svenska projekt har spelats in i Dalarna senaste åren.

Netflix första svenska film ”Red Dot” spelades in för några år sedan i Rättvik och Grövelsjön, samtidigt som ”Bonusfamiljen” spelades in i Särna och Sälen – och delar av den nya tv-serien om Ronja Rövardotter spelades in i Bjursås.

Lokala statister från Älvdalen deltar

Tv-serien är baserad på Camilla Läckbergs bok med samma namn. Flera lokala statister har eftersökts till projektet som nu delvis spelas in i Älvdalen under några veckor.

SVT har varit i kontakt med Netflix, som producerar serier, men som i nuläget inte vill ge några intervjuer om inspelningen som pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.