Hassela – Vattenbombningarna återupptas i Hassela

Publicerad

Lägre temperatur och vindstilla gjorde brandläget stabilt under natten i de områden i Skån och Hassela i Nordvästra Hälsingland där skogsbränder rasar på femte dygnet.

I Hassela återupptas nu på morgonen vattenbombningen med helikopter, som legat nere under natten på grund av dimma.
– Vi hoppas få bukt med de värsta brandhärdarna och fortsätta hålla de begränsningslinjer som finns i nordlig och sydlig riktning, säger Lennart Juhlin, chef för Norrhälsinge räddningschef, som fortfarande inte kan betrakta branden som kontrollerad.
Räddningstjänstens insatser fokuseras särskilt på att säkra byarna Norra Furuberg och Ässjö.

– Vi har inte gjort någon evakuering, men några boende i främst Norra Furuberg har valt att lämna sina hus, säger Lennart Juhlin. Skulle läget bli mer allvarligt kan vi snabbt inleda en evakuering.
Personalstyrkan i Hassela består av 40 brandmän, 15 personer från skogsbolaget Holmen och ett 40-tal från hemvärnet. Släckningsarbetet väntas pågå i ytterligare minst sex dagar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer