Möt Helena Bergström i Borlänge som nu varit isolerad i drygt tre månader. Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Helena i Borlänge har varit isolerad i tre månader: ”Har möblerat om flera gånger”

Uppdaterad
Publicerad

“Det är inte kul”. Det slog Borlängebon Helena Bergström fast efter tre veckor i isolering. Nu har hon suttit hemma i tre månader för att undvika smittan – en tid som bland annat underlättats av en motionscykel och ommöblering.

– Allt eftersom tiden gått har man fått en ny vardag, säger Helena Bergström.

Helena är i riskgrupp då hon har flera lungsjukdomar och är infektionskänslig. Hennes läkare har starkt rekommenderat henne att hålla sig isolerad – nu har hon varit hemma i 13 veckor. En tid som bland annat lett till nya intressen.

I klippet får vi följa med SVT:s reporter hem till Helena – hör vad hon ägnar sig åt och hur livet i isolering kan vara.

Sitter du isolerad – vad gör du på dagarna?

Pinnat inlägg

Välkomna till vår chatt! Berätta här om hur du fördriver din tid i isolering.

Märta,76 • Sonen handlar åt mig,jag tröstar mig med att äta fin mat som t.ex oxfile ibland. I dessa eländiga tider måste man unna sig något

Ellen • Jaghar mycket rabarber, jag har lagt ut så folk kan få ta om dom vill.

mikael • väntar med spänning på onsdag morgon när åklagaren ska lägga fram vem han anser mördade palme har själv studerat det fallet under 10-15 år och anser mej ha bilden klar får se om jag varit rätt ute :-)

Kalle • Sitter i min gistna eka och metar,igår blev fångsten några mörtar vilket gladde grannens katt.

Gunnel Cederquist i Falun skriver i ett mejl till SVT Dalarna:

Min tid i isoleringen har gjort att jag har tid att fundera på hur mina medmänniskor har det och då tänker jag i första hand på de som är hemlösa. Så svårt det måste vara...😔Karl-Olov Nordín • Jag kan dock inte sitta hemma hela tiden utan jag åker till Borlänge för sitta en Massagestol på Kupolen nu då.

Persson • Skrotar runt i trädgårn, studerar, tar promenader, pratar med grannarna på behörigt avstånd över häcken. Njuter av naturen och sommaren, är glad över att slippa täckbyxorna 😀

Johan,78 • Lever ungefär som vanligt, går ut med Fido, men har extra koll på dödsannonserna.

Linda • Jag pysslar i trädgården, stickar och bakar.
Promenerar i naturen och tittar på fåglar.
Styrketränar hemma framför tvn.
Handlar mat online. Tycker det mesta fungerar bra, även om jag saknar vännerna.

Alice • Skriver insändare om sådant jag är missnöjd och upprörd över. Har fått merparten publicerade. Stiger upp i gryningen och lyssnar på fågelsång, går sedan och lägger mig igen. Snickrar (bildligt talat) på ett stipendium som jag skulle vilja inrätta. funderar på vad jag ska göra på min födelsedag, nu när alla planer har blivit inställda.
Blir ledsen av att bara behöva tänka på det. Alla planer som går om intet, det är ledsamt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet