Hett intresse för iskallt vintersim i Vansbro

Uppdaterad
Publicerad

För första gången anordnades Vansbro vintersim i helgen, vilket lockade hundratals åskådare och förstås även många hugade simmare. Det var ingen tidtagning, istället fick alla som ställde upp i någon av disciplinerna medalj för sin insats.

Liksom många andra idrottsevenemang har Vansbrosimningen legat i träda under coronapandemin. Därför funderade arrangörerna på om det skulle gå att ordna något vinteralternativ och nu har Vansbro vintersim genomförts för första gången.

– Vi började såga upp isen för hand, men vi fick ge upp och kalla in Ferry Svan som hjälpte oss med motorsåg, säger Brita Granberg som är sportchef för Vansbrosimningen.

Vansbrosimningen

Hon är nöjd och glad med att så många människor kommit för att delta och även för publiken som strömmat till i hundratal.

– Vi tror att många som simmat vanligtvis är vinterbadare, det har ju blivit väldigt populärt nu! säger Brita Granberg.

Hör hur många ton is de sågat bort för att få till fyra banor på 25 meter i älven, och träffa en av pionjärsimmarna i det kalla, kalla vattnet!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vansbrosimningen

Mer i ämnet