Se studiointervjun med Mats Tegmark, lektor i pedagogiskt arbete på Högskolan Dalarna, om varför skolan varit väl förberedda för distansundervisning. Foto: SVT

Högskolan Dalarna väl rustade för distansundervisning

Uppdaterad
Publicerad

Högskolan Dalarna har lång erfarenhet av nätbaserad undervisning, alltså studier som bedrivs på distans. Något som gjorde att man stod väl rustade då coronapandemin stängde ned undervisningen på landets lärosäten.

Mats Tegmark, universitetslektor i pedagogiskt arbete, säger att Högskolan Dalarna kommit långt när det handlar om att bedriva undervisning på distans.

– Nu börjar en del andra lärosäten komma ikapp, men vi var tidigt ute. Hälften av högskolans utbildningar sker på distans och där har det också gått ganska smärtfritt med omställningen.

Högskolan Dalarna

Han berättar också att kravet på distansundervisning i samband med coronapandemin gjorde att man till en början blev nedringda av andra lärosäten som ville veta hur man arbetar.

– Det handlade till exempel om examination. Hur man gör med en salstenta som måste ske via nätet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Högskolan Dalarna

Mer i ämnet