Högstadieungdomar rånades och misshandlades vid resecentrum

Uppdaterad
Publicerad

I måndags blev en pojke i de yngre tonåren rånad utanför Borlänge resecentrum och två timmar senare blev en jämnårig pojke misshandlad inne i samma lokaler. Nu vädjar polisen om tips.

Polisens förundersökningsledare för misshandeln, Evelina Lundevall säger att det uppges ha varit ”fler än en” gärningsperson vid båda brotten och att de ”utreder ett samband mellan händelsena”, utan att gå närmare in på detaljer.

Med hänvisning till förundersökningssekretessen berättar hon däremot inget om skadeläget för den misshandlade pojken eller vad gärningspersonerna ville komma över i rånet.

Efterlyser vittnesuppgifter

Nu vill polisen ha in rapporter från de som var på platsen vid på måndagseftermiddagen. Vid lunchtid på onsdagen säger Lundevall att polisen redan har fått in flera intressanta vittnesmål.

– Det var mycket folk på resecentrumet när det hände, det vet vi. I vart fall kring misshandeln vet vi att det fanns folk som såg den och de personerna vill vi gärna komma i kontakt med, säger Evelina Lundevall vid polisen i Borlänge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.