Hunden fick lugnande av veterinären. Det är inte hunden på bilden som förekommer i artikeln. Foto: Jessica Gow/TT

Hund misstänks ha smakat amfetamin-spetsat kaffe – husse döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Under en natts festande gjorde mannen i ordning en kopp kaffe som han spetsade med grädde och amfetamin. Han misstänkte sedan att hunden smakat på kaffet och tog en taxi till djursjukhuset i Falun där han hotade personal och försökte slå en polis.

Det var en sommarmorgon förra året som mannen i 40-årsåldern vaknade upp efter en festkväll. Han upptäckte att något inte stod rätt till med hans hund. Mannen ringde en taxi som körde dem från hans bostad i södra Dalarna till Falu djursjukhus. Utanför djursjukhuset smiter mannen från taxichauffören utan att betala.

Inne hos veterinären berättar mannen att hunden antagligen druckit amfetamin-spetsat kaffe med grädde. Han vill att personalen ska ge hunden medicin och uppträder samtidigt hotfullt. Medan en av veterinärerna till slut får ge hunden lugnande, går den andra och tillkallar polis. Mannen försöker slå en av poliserna som därefter griper honom. I bilen på väg till arresten fortsätter mannen uttala hot även mot poliserna.

Mannen döms på fem punkter för bland annat olaga hot och hot mot tjänsteman till två månaders fängelse samt skadestånd.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.