Foto: TT

Hur fungerar snöröjningen där du bor?

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen kom det upp till 15 cm nysnö på de flesta ställena i Dalarna. Vi ville veta hur snöröjningen fungerade där du bor? I chatten här nedan kan du läsa alla kommentarer som kommit in.

SVT rapporterade · Hur fungerar snöröjningen där du bor?

07.56
I Leksandsbyar ligger all snö kvar det bara centrala noret som har tagit bort snön
08.00
Fungerar riktigt bra!
08.03
I går morse var det snöröjjt på vägbanor, men ej på cykelvägarna (iallafall ej mellan hälsinggården och centrum).
Cykelvägarna borde prioriteras bättre än vägbanorna. Bilarna tar sig fram enklare än rullatorer och rörelsehindrade.
08.03
Inte ett jäklar dugg norra leksand
09.23
Snöröjningen i Mora funkar väl bra, men varför strö ut en massa sand på vägbanan? Det förstör ju bilen. Det är ju vinterväglag och då ska ju godkända vinterdäck på. Är det halt ändå, så är det bara att byta däck. Jag har aldrig haft problem utan sand.

12.34
I Insjön verkar det inte vara så noga det verkar vara viktigast med Leksands noret
12.34
Fungerar ganska bra!

Orsa^
12.56
I vårt villaområde i Falun ”kör vi oftast ner snön” innan ngn plog kommer. Det gör att vi har oerhört isigt och det tar lång tid för isen att försvinna. De plogar helger, mest betalt? Igår hade plogen kastat upp snön på cykelbanan. Inga problem för bilar men för cyklister......Snöröjningen ska bli sämre i år än tidigare i Falun och det torde vara omöjligt i vårt område!
15.04
Det fungerar inte alls på den smala Hesseliusgatan i Borlänge.

I flera år har folk från kvarteret intill parkerat på vår trottoar så att snöröjarna inte kommer åt. Den andra trottoaren plogas aldrig, utan blir snövall då man plogar körbanan. Villaägarna skottar enbart några meter till sin egen brevlåda.

Isen (packad snö) på körbanan blev bortåt 1½ dm tjock, utom just där bilarna står. I körbanan uppstår hål i isen ända ner till asfalten.

I fjol ramlade jag två gånger då jag tvingats ut i gatan för att ta mig runt bilgrisarna.

Nu bävar jag för tiden efter min operation som tyvärr kommer mitt i vintern.
Man plogar för bilister, men struntar i oss andra.
16.06
Bor i Ludvika och snöröjningen fungerar ganska bra, om du bor på "rätt" gata. Gatan jag bor på är ganska kort, bara sju hus, och vi får ingen snöröjning i första taget. Nu så är det pensionärer i fem av husen och dom stackarna kommer inte ut på gatan i flera dagar för vägen är översnöad

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer