Hur märker du av bostadsbristen i Dalarna?

Uppdaterad
Publicerad

Det råder bostadsbrist i två av tre dalakommuner. Hur påverkar det dig? Har du kanske stått alldeles för länge i bostadskö? Vill du bo i hus men allt är för dyrt? Och du som kanske vill sälja ditt hus för att flytta till något mindre – finns det lägenheter som tilltalar dig? Berätta, hur märker du av bostadsbristen?

Hur märker du av bostadsbristen i Dalarna?

Pinnat inlägg

Hej! Välkomna till vår chatt om bostadsmarknaden i Dalarna. Dela gärna med dig av hur det ser ut för dig. Har du haft lätt att skaffa bostad eller har du märkt av bristen på något sätt?

G F Rosenius • Väntar i bostadskö i ett år nu i Rättvik

Simon • Att det byggs bostäder det märks, det som byggs i hyresrättsväg är dock dyra lägenheter som kostar kring 10.000 kr i månaden för en 3:a och kring 12.000 kr för 4:a vilket är hutlöst dyrt.

Arvid • Det vore lämpligt om samtliga kommuner gjorde en inventering av de bostäder som står outnyttjade och gav ägarna en vänlig knuff mot försäljning. Här i Gagnef finns det en stor mängd hus som står tomma hela året eller som nyttjas en oansenlig tid.

erik • Vad beror köerna på?

Pelle • mycket underligt bostadskö i Rättvik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostadsmarknaden i Dalarna

Mer i ämnet