Skolstart. Arkivbild. Foto: Jan Collsiöö, TT

Hur ser skolstarten ut hos dig?

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen vanlig skolstart i år. Coronan kommer att påverka allt från upprop till skolskjutsar. Dela med dig av hur det ser ut i skolan där du bor här i vår chatt.

Oavsett om det handlar om grundskola, gymnasie- eller högskolestudier så görs det anpassningar för att minska smittspridning. Men hur man väljer att göra ser olika ut. Ska skollunchen ätas utomhus eller undervisningen fortsätta på distans? Hur känns det att komma tillbaka till skolan i coronatider? Vi vill höra dig berätta om hur skolorna coronasäkrar höstterminen där du bor.

Hur ser skolstarten ut hos dig? Vilka anpassningar görs för att hålla coronan borta?

Tack för visat intresse. Härmed stänger vi denna chatt.

Christina Persson • När personalen sänkt garden känns det inget vidare att arbeta som timvikarie. Matpersonal delar ut mat men alla använder samma smörkniv! Lärare hänvisar till förälder ang sjuka barn "jag skickar inte hem ngn". Ser snett då man håller avstånd, gör rent. Tycker man är "rädd" i onödan

J • Lektionerna är nog det minsta problemet. Värre med en timme i kollektivtrafiken i varje riktning, plus trånga korridorer och trapphus. Varje skola har olika förutsättningar - och varje elev också. Det behövs inte en lösning för alla utan flera alternativ.

Emilia • Vi har minskat antal platser i skolan mindre elever får börja, vi får äta i klassrummet, utrymnings vägarna används som nya ingångar så att det inte samlas många

Christina Persson • Synd att det inte är samma "kontroll" i grundskolan som på gymnasiet.

Malin • På mina barns skola sker lämning och hämtning utomhus och barnen byter inte om på idrotten.

NäämenTjenaSVT • Har fått ingen info om hur restriktionerna ska hållas, vi är ca 30 st i klassen och att hålla 2m avstånd är i princip omöjligt i klassrummet om vi alla ska vara där samtidigt. Däremot inga distansstudier och ingen info alls om någonting.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.