Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kungsgårdsskolan i Säter provade på olika idrotter i skolan – hör vad några av eleverna tyckte om dagen Foto: SVT

Här inspireras barn till rörelse – 67 dalaskolor firade Idrottens dag

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen fick 11 500 barn från Dalarnas skolor testa på allt från volleyboll till käpphästhoppning. Det var dags för den årliga Idrottens dag, arrangerad av riksidottsförbundet, och SVT Dalarna hälsade på när Kungsgårdsskolan i Säter testade aktiviteter.

– Syftet är att få fler barn att röra på sig, och minska stillasittandet, samt att presentera olika aktiviteter och slussa barnen vidare till våra föreningar, berättar Tobias Hedwall som är projektledare för Idrottens Dag i Dalarna.

Över 100 000 barn i nästan 140 av Sveriges kommuner har provat på olika idrotter i skolan. I Dalarna deltog över 11 500 barn. Tindra Orr från Kungsgårdsskolan var en av dem.

– Det var kul, konstaterar hon och säger att hon kanske kan tänka sig att fortsätta med volleyboll.

I klippet kan du höra mer om vad eleverna tycker om att prova olika idrotter.

Tobias Hedwall som är projektledare för Idrottens Dag Dalarna Foto: Ann-Louise Julin/SVT

Det här är Idrottens dag

Idrottens Dag är Sveriges bidrag till European School Sports Day, som genomförs tillsammans med skolor över hela Europa.

Projektet är en del av EU:s satsning European Week of Sports där cirka 50 länder deltar med det gemensamma budskapet #BeActive. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.