”Kom i kontakt med Dalecarlia crew” – Jörgen Malmberg, projektledare för doktor.se, berättar om arbetet med förbereda för massvaccineringen. Foto: Jessica Hansson

Snart startar massvaccineringen i Dalarna – ”Som att bygga upp en festival”

Uppdaterad
Publicerad

I cirka tre veckors tid har privata aktörer förberett sig för att kunna ta emot tusentals personer för coronavaccinering i Dalarna. På onsdagen inleds vaccineringen av 30-plussare i länet.

– Hos oss kommer cirka 500 personer kommer kunna vaccinera sig varje dag på de olika vaccinationsställena, säger Jörgen Malmberg på Doktor.se som är ett av de två privata aktörerna i Dalarna.

I Borlänge och Falun öppnar massvaccineringen på onsdagen och människor kommer att vaccineras i stora salar med vaccinationsbås.

Coronaviruset i Dalarna

– Det som är viktigt att påpeka är att där du tagit din första dos, där ska du också ta din andra dos, säger Jörgen Malmberg.

Under torsdagen öppnas ytterligare tre tillfälliga mottagningar upp – i Avesta, Mora och Ludvika.  Även i Säter och Malung-Sälens kommun kommer vaccineringen i Fas 4 skötas i privat regi, då är det Kronans Apotek som sköter vaccineringen.

I övriga dalakommuner fortsätter regionen att vaccinera på vårdcentralerna förutom i Orsa där hänvisas personen till Mora och den privata aktören.

Här vaccinerar de privata aktörerna:

Falun – Kulturhuset Tio14 (Folkets Hus)

Borlänge – Galaxen (Folkets Hus)

Avesta – Avesta parken

Ludvika – Sporthallen

Mora – Mora Parken Restaurang och Konferens

Malung – Kronans Apotek

Sälen – Centrumhuset

Säter- Kronans Apotek

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet