Här hittades kvinnan i ett vattenfyllt gruvhål vid Rällingsberg utanför Långshyttan. Foto: Elina Mattsson/SVT

Hittades död i gruvhål – nu väcks åtal

Uppdaterad
Publicerad

Elva personer åtalas nu för delaktighet i mordet på en kvinna i 60-årsåldern som hittades död i ett gruvhål i Långshyttan.

I dag, onsdag, väcks åtal mot de elva personer som misstänks vara inblandade i mordet på en kvinna i 60-årsåldern i Långshyttan. Sex av personerna åtalas som gärningsmän i mordet, två för medhjälp och tre för underlåtenhet att avslöja mordet.

Hittades i vattenfyllt gruvhål

Det var i mitten av juni som kvinnans ska ha mördats och hennes kropp upptäcktes första några veckor senare hittades i ett vattenfyllt gruvhål i Rällingsberg strax norr om Långshyttan.

Kvinna mördad i Långshyttan

Kvinnan ska ha färdats till platsen i en bil och senare alltså sänkts ner i vattnet och enligt åklagaren Johan Knies ska den brutala händelsen ha börjat i en bilen och därefter fortsatt utomhus.

Läs också: Mordet i Långshyttan – detta har hänt

Rättegång 21 november

Ambitionen var att väcka åtal redan den 4 november, men då förundersökningen är över 5.000 sidor lång och de misstänktas försvarare skulle ha chans att ta del av den blev åtalsdatumet uppskjutet. Under onsdagen ska stämningsansökan lämnas in till Falu tingsrätt och rättegången ska starta den 21 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna mördad i Långshyttan

Mer i ämnet