Inbrott vid byggarbetsplats – maskiner värda 100 000 kronor stulna

Publicerad

Det var vid 7-tiden på tisdagsmorgonen som ett inbrott vid en byggarbetsplats i Älvdalen upptäcktes. Inbrottet ska ha skett i en trailer som stod vid Topphedenbacken i Idre. Det finns ingen misstänkt för brottet.

Enligt polisen har hänglås forcerats och diverse verktyg och maskiner till ett värde av över 100 000 kronor har stulits.

Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen Bergslagen, berättar att varken en förundersökning kommer att inledas eller en brottsplatsundersökning göras.

– Det togs beslut att av något skäl att inte göra det. Jourhavande förundersökningsledare har säkerligen bedömt att det inte skulle gå att säkra några spår.

– Det är såhär att i kring 40 procent av fallen inleds inga förundersökningar för att det inte finns några spaningsuppslag. Men inkommer det tips återupptar vi utredningen och är det någon som tror sig veta något tar vi tacksamt emot information, säger Stefan Dangardt. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.