Kopparstaden och Ludvikahem här de tio största kommunala bostadsbolag i landet som inte har inflyttningsklara nya lägenheter under 2018, trots bostadsbrist. Foto: Tomas Oneborg, TT

Inga inflyttningsklara lägenheter trots bostadsbrist

Uppdaterad
Publicerad

Trots stor bostadsbrist så kommer de kommunala bolagen i Falun och Borlänge inte att ha några nya inflyttningsklara bostäder under 2018. Det framgår av en kartläggning som Dagens Samhälle gjort av stora allmännyttiga bolag i Sverige.

Det råder bostadsbrist i 255 av Sveriges 290 kommuner trots det är det hela 40 procent av de kommunala bostadsbolagen som inte kommer att färdigställa några nya lägenheter under året.

I Dalarna hamnar både Kopparstaden i Falun och Ludvikahem på listan över de tio största bolagen i landet som inte räknar med att ha några nya inflyttningsklara lägenheter under 2018. Det trots att det råder bostads brist i kommunerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer