Inga omklädningsrum eller duschar erbjuds på Vasaloppet

Uppdaterad
Publicerad

Vasaloppet kommer inte erbjuda deltagarna några duschar eller omklädningsrum i år till följd av pandemin, och munskydd kommer vara obligatoriskt om man ska åka med deras bussar.

Detta är några anpassningar som görs inför årets arrangemang som också firar 100 år. Men trängseln i spåren bland åkarna kommer i nuläget inte ses över då fokus kommer ligga på att åtgärda smittspridningsrisk vid själva ankomsten till starten till exempel. Publik är också tillåten vid kontrollerna i år.

Det är utmanade och vi tvingas anpassa oss väldigt mycket när det gäller kortare ledtider och information om den praktiska verksamheten. Så det är klart att det är påfrestande men vi är fast övertygade om att det är värt det, säger Johan Eriksson, vd för Vasaloppet.

Vasaloppet

”Många veckor kvar”

Eftersom Vasaloppet ses som ett utomhusarrangemang, så menar vd:n att veckan kan genomföras som vanligt i så stor mån det går, åtminstone som det ser ut i nuläget.

– Vi har en plan som vi ritade upp redan förra maj och den följer vi. Det finns två perspektiv att se på saker – i ena hand är Vasaloppet snart, men å andra sidan är det många veckor kvar utifrån de snabba förändringarna som sker från vecka till vecka, säger Johan Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet