Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jenny Lyxell och Marielle Lindesvik Warma brukar ofta gå ut i parken då de jobbar precis intill. De tycker att det är kul att kommunen satsar på biologisk mångfald – se hur parken ser ut idag. Foto: Ann Törnkvist/SVT

Insektsträdgård i Stadshusparken i Avesta invigd

Publicerad

Nu blir centrala Avesta extra attraktivt för fjärilar, bin och andra pollinatörer. Kommunen har skapat en insektsträdgård och ett bihotell i Stadshusparken.

– Tanken är att försköna parken och gynna den biologiska mångfalden, säger Patrik Sundin (C) förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

Projektet har genomförts med hjälp av statliga medel som förmedlas genom Länsstyrelsen Dalarna.

Vill inspirera privatpersoner

– Vi hoppas att det här ska inspirera så att fler privatpersoner kanske kan göra sådana här saker i sina egna trädgårdar, för det här spelar stor roll för miljön, säger Gunilla Berglund (C), ordförande i omsorgsstyrelsen i kommunen.

I klippet ovan: Se bihotellet som liknar staden – och hör vad två personer som jobbar bredvid bihotellet tycker om satsningen på biologisk mångfald.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.