Han vill uppmuntra dalfolket till mer vintercykling

Uppdaterad
Publicerad

14 februari. En dag i kärlekens tecken, men i dag infaller också den internationella vintercyklingens dag, med budskapet om att fler ska välja cykeln under vintersäsongen.

– Det är den svenska delen av en global aktivitetsdag. Vi vill uppmuntra cyklisterna och vi tycker att det borde vara fler som cyklar även på vintern. Vi vill även ta in synpunkter vad cyklisterna tycker vi kan förbättra när det gäller vintercykling, säger Mathias Westin, trafikplanerare på Falu kommun som själv väljer att ta cykeln till och från jobbet varje dag.

Den internationella manifestationen har för första gången nått Sverige och Falun var en bland flera städer som ville visa sitt engagemang för att fler ska välja cykeln under vinterhalvåret.

Hör Mathias Westin, och projektledaren Anna-Lena Söderlind om varför de väljer att uppmärksamma dagen lokalt i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.