Foto: Sofie Lind/SVT

Succétränaren Jeremy Colliton lämnar Mora

Uppdaterad
Publicerad

Succétränaren Jeremy Colliton lämnar Mora. I veckan går flyttlasset hem till Kanada igen.

I ett brev på klubbens hemsida skriver Jeremy Colliton att han inte skrivit på några papper för någon annan klubb men att han känner att han vill vara närmare sitt hem.

LÄS MER: Colliton blir tränare för farmalaget åt Chicago Black Hawks

När SVT Nyheter Dalarna når honom, så utvecklar han sitt beslut om att lämna klubben efter succésäsongen.

– Min familj och jag kände att det var rätt tid att ta vara på möjligheterna i Nordamerika. Men det är tufft och svårt beslut. Det är svårt att lämna när vi har uppnått det vi har gjort den här säsongen och det som spelarna har gjort är fantastiskt. Jag är så stolt och det är tungt att lämna det.

Flyttlasset går inom kort över Atlanten hem till Kanada igen, men framtidsplanerna är oklara.

– Jag har inget specifik, konkret erbjudande just nu men jag vet att det finns intresse. Men jag ville samtidigt inte att klubben skulle behöva vänta på mig, utan jag sa till Peter Hermodsson (klubbdirektör, reds anm.) redan förra veckan att jag inte skulle fortsätta.

Bästa minnet: de senaste månaderna

Bästa minnet med Mora IK? De senaste månaderna, utan något snack, menar Colliton.

– Det har varit fantastiskt att se spelarnas utveckling – de gjorde verkligen något speciellt och att vara en del av det... ja. Och staden som kom ut för att stötta allt – det var speciellt.

Hjälper till med ny tränare

Colliton kommer dock att fortsätta arbeta med Mora IK ett tag framöver, berättar han. Bland annat är han med i beslutet om vem ska ta över laget.

– Jag ska fortfarande hjälpa till med det och jag har varit involverad i vem som ska bli nästa tränare. Jag ska göra mitt bästa för att bygga laget.

Hur tog laget ditt besked om att du skulle lämna?

– Jag tror de förstår; de känner nog samma som jag, även fast jag inte kan tala för dem. Vi hade en bra sak, de är en bra grupp och det var väldigt kul. Men 'all good things have to end', avslutar Colliton.

Klubben: Är såklart sorgsna

Hos Mora IK respekterar man beslutet

– Vi är så klart sorgsna och ledsna men allt är inte hockey. Det finns ett liv utanför också, säger Peter Hermodsson, klubbdirektör hos Mora IK.

Han säger att beslutet inte hade något att göra med vad klubben erbjöd för något.

– Nej han ville flytta hem, säger Peter Hermodsson.

Nu återstår jobbet att rekrytera en ny huvudtränare.

– Vi har ju tappat en stark profil och en bra människa så det är en sådan vi behöver, säger Peter Hermodsson.

Några namn vill han inte gå ut med men klubben har redan kommit en bit på vägen.

– Ja vi har ju vetat om att det kanske skulle bli så här så vi har några namn vi jobbar med men inget vi går ut med nu, säger Peter Hermodsson.

Jeremy Colliton har skapat sig ett namn i hockeyvärlden under den senaste säsongen.

– Man kan ju tänka att det finns klubbar som är intresserade av honom. Han har ju skapat sig ett namn, säger Peter Hermodsson.

Jeremy Colliton kom till Mora IK som spelare inför säsongen 2013-14, men fick sluta spela på grund efter sviterna av hjärnskakning -  istället blev han huvudtränare för laget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.