Foto: svt

JO kritiserar socialtjänsten i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Justitieombudsmannen riktar kritik mot socialtjänsten i Borlänge för att en pappa inte fick veta att hans barn flyttats från familjehemmet och hem till mamman. Familjehemmet hade sagt upp placeringen med kort varsel och man beslöt då att barnet tills vidare skulle bo hos mamman.

Föräldrarna har gemensam vårdnad och pappan fick kännedom om flytten först två dagar efter det att barnet flyttats. Socialtjänsten sa då att det inte funnits tid att informera honom och han valde då att göra en JO-anmälan.

JO konstaterar att socialtjänsten fick kännedom om att familjehemmet sa upp sitt kontrakt en veckan innan flytten och att det hade funnits tid att informera pappan. JO skriver bl a i sitt beslut: ”Socialförvaltningen kan inte undgå kritik för denna brist i handläggningen.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.