Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Min kompis frågade om jag ville börja” – Veronica Englund och Ida Helgesson och deras tränare berättar vad det betyder att ha ett elitlag i klubben. Foto: Gunilla Wiklund

Ida, 11, om att ha ett elitlag i innebandyklubben – ”Coolt när de tränar med oss”

Uppdaterad
Publicerad

IBF Falun räknas som Europas bästa innebandylag. Att dessutom ha en världsstjärna som Emil Johansson i klubben kan betyda mycket. Något Ida Helgesson och Veronica Englund som spelar i ungdomslaget vittnar om.

– Vi brukar gå på deras matcher och alltid lär man sig något, säger Ida Helgesson.

IBF Faluns herrlag är historiska. Fem gånger har de vunnit Champions cup och är Europas bästa innebandylag. Lägg därtill sju SM-guld. Ingen annan klubb har liknande meriter. Nyligen utnämndes också IBF:s Emil Johansson till världens bästa innebandyspelare – för andra gången. Det ger ringar på vattnet.

Hajp kring innebandyn

Mattias Fredin som är ordförande för IBF Falun Ungdom och barn upplever att det just nu är en ordentlig hajp kring innebandy.

– Vi har runt 400 barn mellan 6-15 år i vår förening och det växer hela tiden, säger han.

I klippet kommenterar han och Ida och Veronica vad det betyder att ha ett elitlag i klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.