Marianne Ansell blev känslosam när hon skulle prata om betydelsen av att få se sina tre syskon igen. – Vi håller ihop, det är inte alla syskon som gör det, säger hon. Foto: Audrey Erath/SVT

Efter vaccinet: Känslosamt när Marianne träffade syskonen igen efter 1,5 år

Uppdaterad
Publicerad

Tack vare vaccineringen mot covid-19 börjar vardagen så sakteliga återgå till det normala för många. För syskonen Tommy, Eva-Lisa, Bengt och Marianne har vaccinationen varit helt avgörande för att de nu, ett och ett halvt år senare, kan ses igen.

Syskonkvartetten, ursprungligen från Riddarhyttan i Skinnskatteberg, strålade ikapp med sommarsolen när de sågs alla tillsammans igen med sina respektive för första gången på 1,5 år.

– Det känns som en befrielse på något vis, säger Eva-Lisa Norberg när syskonen träffades hemma hos henne i Vad, Smedjebackens kommun.

Återseendet och tvillingarna Eva-Lisa och Bengts 70-årsdag firades med jordgubbstårta och bad i Barken. Men det blev också känslosamt eftersom syskonens saknad efter varandra har varit stor.

Se mer från syskonåterträffen i videon ovan.

Kärt återseende i Vad – syskonen Tommy Bergh, Eva-Lisa Norberg, Bengt Berg och Marianne Ansell. Foto: Audrey Erath/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.