Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Mathias Bengtsson (KD) och Jan Wiklund (M) prata om satsningar på barn och unga i Gagnefs kommun. Foto: Ann-Louise Julin/SVT

Fritidsgård och lekplatser – oppositionspolitiker vill se ökad satsning på unga i Gagnef

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valresultat

I Gagnef utmanas den styrande politiken av den 24-årige kristdemokraten Mathias Bengtsson. Han tycker att kommunen gör alldeles för lite för barn och ungdomar.

Mathias Bengtsson (KD) har den gångna perioden suttit i kommunfullmäktige i Gagnef. Han tycker att frågorna kring barn och ungdomar eftersatts.

– Vi behöver öppna den fritidsgård som den styrande majoriteten stängde, vi behöver satsa på föreningslivet och uppmuntra de eldsjälar som jobbar ideellt där och vi behöver satsa på lekplatserna, säger Mathias Bengtsson, som också är första namn på Kristdemokraternas riksdagslista i Dalarna.

Wiklund (M): ”Håller inte med om kritiken”

De senaste åren har Gagnef haft en stor inflyttning vilket ställt krav på utbyggd barnomsorg och skolor.

– Vi gör stora satsningar i grundskolan och förskolan, så jag håller inte med om kritiken, säger Jan Wiklund (M) som är ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Men Mathias Bengtsson håller inte med:

– De nödvändiga skolsatsningarna har skjutits upp och försenats i tre år. Vi har drivit på för att de skulle stå klara mycket tidigare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Gagnef

Mer i ämnet