Cykling på schemat för kvinnor på SFI på flera orter i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Den här veckan genomförs en särskild cykelutbildning för kvinnor som läser SFI, svenska för invandrare, på olika orter i Dalarna. Sammanlagt ett hundratal kvinnor kommer att lära sig både grunderna i cykling och regler i trafiken med hjälp av NTF.

Det är en glad och avspänd stämning bland det 20-tal kvinnor som har en annorlunda dag på SFI. Idag står det cykling istället för svenska på schemat och Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande har plockat med sig ett par cyklar till Säter för ändamålet. Även Borlänge, Vansbro, Leksand och Falun ingår i veckans utbildningsturné.

– Det var nervöst men det gick mycket bra! säger Ronea Hassan som är en av cykelstudenterna och hon ler stolt. Hon har cyklat någon enstaka gång tidigare i landet där hon föddes berättar hon men har inte någon cykel här i Sverige. Men nu ska det bli en.

Hennes faster Haifa Hassan är också med på kursen. Hon har aldrig någonsin suttit på en cykel förut och begår cykelpremiär framför vår kamera.

Se i klippet hur det gick för henne och hör varför NTF gör den här satsningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.