Foto: SVT

Klart med nytt styre i Gagnef

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart med det politiska styret i Gagnefs kommun. En koalition bestående av Centerpartiet, Socialdemokraterna och Moderaterna ska styra de kommande fyra åren.

Fredri k Jarl (C) blir nytt kommunalråd i Gagnef.

Centern tar över ordförandeposten i kommunstyrelsen från socialdemokraterna, med Fredrik Jarl som nytt kommunalråd. Den nya majoriteten har 21 av de 35 platserna i kommunfullmäktige. SD har två mandat, men ingen som valts in, så i praktiken är styrkeförhållandet 21 av 33.

– Vår ambition var att bilda en alliansmajoritet, men eftersom Kristdemokraterna inte var beredda att kompromissa på sitt krav om sänkning av politikerarvodena så föll det, säger Fredrik Jarl.

Socialdemokraterna kommer att få ordförandeposten i Socialnämnden och Moderaterna i barn- och utbildningsnämnden. Den tekniska nämnden försvinner och de frågorna förs istället över till kommunstyrelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.