Klasskompisarnas ord om Tusse i Eurovision Foto: Jessica Hansson

Klasskompisarna om Tusses chanser: ”En chock om han inte kommer topp tio”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen går semifinalen i Eurovision Song Contest av staplen. Sverige representeras av Tousin Chiza ”Tusse” med låten Voices. Hemma i Sverige har 19-åringen en stor fanbase och inte minst hos sina klasskompisar på Rytmus gymnasium i Borlänge.

– Jag tror att han garanterat kommer att kvala in sig till finalen. Låten är så himla bra och han har sådan energi på scenen att det är svårt att gå miste om,  säger Ida Jansson som går i samma klass som Tusse.

När SVT kommer på besök så sitter hela klassen och studerar flitigt i en lektionssal. Det är cirka en månad kvar för eleverna, som precis som Tusse tar studenten i juni.

Eurovision song contest 2021

– Det är så roligt att han får uppleva Eurovision. Han förtjänar verkligen att vara där och vi alla är så himla glada för hans skull, säger Oliver Bäckman.

Rasat ur topp tio-listan

– Jag tror att hans bidrag kommer att hamna i  toppen i år även om han nu innan åkt ner på topp tio-listan och oddsen inte varit perfekta för honom, säger Elsa Hallberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2021

Mer i ämnet