Illustration över nya Sundbornsskolan. Foto: Falu kommun

Klubbat idag: Sundborn får ny skola och idrottshall för 195 miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

En ny skolbyggnad för både förskola och grundskola samt en ny idrottshall ska byggas i Sundborn, det klubbade kommunfullmäktige igenom under torsdagen.

Kostnaden för nya Sundbornsskolan beräknas landa runt 195 miljoner kronor.

– Jag tycker att det här är ett väldigt bra beslut för Sundborn och jag hoppas att de som bor där håller med mig, säger Björn Ljungqvist (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Den gamla skolbyggnaden har brottats med flera svårlösta problem och delar av den har fått stängas av. Nu ska den rivas och den nya skolan byggas på samma plats.

– I den bästa av världar kan eleverna börja i den nya skolan till höstterminen 2024, men det är en väldigt grov plan, säger Björn Ljungqvist.

Den nya skolan kommer att utöka kapaciteten med 36 förskoleplatser och 30 grundskoleplatser. Grundskolan är dimensionerad för 240 elever och förskoledelen ska rymma sex avdelningar som ersätter de nuvarande förskolorna Träflaskan och Sandsberg.

Sundborn växer snabbt och det finns ett stort behov av en ny skola”, säger oppositionsrådet Susanne Norberg (S), som själv bor i Sundborn, i ett pressmeddelande.

Var eleverna som går på Sundbornsskolan idag ska hålla till under byggnationen är ännu inte utrett.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer