Foto: Skärmdump från Youtube

Kombinerade sommarplågor och skapade låt

Publicerad

Chris Stridbo och Lars Steen från Sälen har precis som många andra inte undgått sommarplågan ”Despacito” av Luis Fonsi och Daddy Yankee. Barndomsvännerna spelade in en ny version av låten där de blandade in ytterligare en sommarplåga.

– Vi kände på oss när originalet kom att den skulle bli en sommarplåga, så vi tänkte att vi kunde skapa en till, säger Chris Stridbo.

”Dö mosquito” heter parodin som Chris och Lars spelat in och som handlar om de ibland sjukt irriterande myggen. Videon som är inspelad i trakterna runt Sälen laddade de upp till Youtube där den fått runt 6.000 visningar i skrivande stund.

– Vi får väl se om det blir några till nu när den synts i media, säger Chris Stridbo.

Förverkliga idéer

Men några ambitioner att komma upp i originalets nästan tre miljoner visningar har inte duon från Sälen.

– Nä, det är en grym låt som spelar i en helt annan liga, det är bara kul att ha fått släppa den här låten och förverkliga roliga idéer som man haft, säger Chris Stridbo, som pluggat ljud- och musikproduktion på Högskolan Dalarna.

Men hur är det med myggen, har det varit så mycket av den varan i år?

– Det finns alltid mygg här i Sälen, det är riktigt hemskt om det är stiltje, då blir man faktiskt galen, säger Chris Stridbo.

Se Sälengrabbarnas version av sommarplågan ”Despacito” (Obs! Extern länk)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.