Foto: Torbjörn Påhlman

Kommunalrådet: undergräver förtroendet

Uppdaterad
Publicerad

Sommarstängningen av 14 polisstationer upprör kommunalrådet i Avesta Lars Isacsson (S), som också menar att det råder snedfördelning av polisresurserna i både region och län.

– Sommarstängningen av polisstationer minskar statens närvaro och undergräver förtroendet för polisen, säger Lars Isacsson.

Vill ha öppet

Han verkar nu för att försöka få polisen att slopa sommarstängningen.

– Jag vet att det inte ska påverka utrycknings- och utredningsverksamheten, men det är bilden av polisen och förtroendet som skadas, säger Lars Isacsson som också anser att det finns en snedfördelning av resurser inom polisregion Bergslagen.

– Den syns tydligt om man studerar statistiken för var det anmäls brott och hur polisresurserna ser ut, säger Isacsson.

Uppbyggnad har kostat på

Polisområdeschef Lars Lindahl säger att det är uppbyggnaden av polisens kontaktcenter, regional ledningscentral i Örebro och anställningarna av många civila utredare som kostat mycket pengar varför man inte anse sig ha råd att anställa sommarvikarier till polisstationernas expeditioner.

Lindahl hoppas att det ekonomiska läget ska lätta lite grann till nästa sommar men kan inte utesluta att det även då blir sommarstängda polisstationer i Dalarna.

”Det är fel väg att gå” – Se inslaget där kommunalrådet i Avesta säger ifrån om polisläget

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.